onsdag 11 mars 2009

Fiberkatt

Varför, fråger jag bara, vill våran katt inte ha kokt fisk, köttfärs och allt annat som normala katter tycker är gott (han lever generellt på torrforder och vatten) - men så snart han ser en bite garn, mumser han det i sig??? I går drog jag ut 25 cm våt ulltråd i sista sekunden! Är det ingen som kan berätta för honom att så'nt är farligt????

Knäppa katten. Go'a katten. Men inte så gamla katten om han inte förbättrar sina matvaner....

3 kommentarer:

Garntrollet sa...

Kan bara varna (om du inte vet redan) att dra ut tråd från en katt som svalt kan vara livsfarligt om tråden har hunnit snurra sig i tarmarna. Man kan dra sönder hela djuret!

Katter verkar ha egna menyer: vår ena katt vill mest äta frukt (söta) och julöl (inte vanlig öl, utan söt julöl)... En annan lever för att få i sig ost i alla möjliga former.

The Willow Fairy sa...

Finns många konstiga katter. Har haft en katt som älskade gurka över allt annat (och ve den som kom i närheten av hans gurka...) en annan han åt bara fisk om den vart kokad med kryddpeppar och lagerblad! Snören är lite mer ohälsosamt, gäller att passa på snörena där. Men visst är de underbara i all sin konstighet

Elisabeth sa...

Jo då, jag har sett en del saker på djursjukhuset här när vi var inom med en annan katt. Nu visste jag att det här var en liten garntuss - och han såg inte helt nöjd ut med smaken.Nu läggs garnet undan på en gång.

Min systers första katt blev helt vild (och då menar jag verkligen vild) av oliver, även salladbestick av olivträd....