måndag 13 juli 2009

Myshelg

I helgen var vi ute i skogen och grillade vid ett gammalt soldatertorp, samt träffade vännen Viviannes familj, som hade kommit på besök från Danmark. Dotteren C är stickfantast och har egen garnshop, men hade ändå varit inom en viss garnaffär i Uppsala, med några härvor Malabrigo Lace och en påbörjat Aeolian som resultat. Hon hade med lite eget färgat garn, och då mitt gula merinogarn bestämde sig för att flytta till Danmark, fick jag hennes garn med hem. Trevligt med byten och en riktigt mysig dag!!!

Aeolian. Sån fin färg!

Garn från Danmark
Hemma var det sylting som stod på programmet, 14 liter jordgubbssylt blev det. Det är första gången jag sylter med syltpulver, och jag gillar det inte! Jag har alltid använd flytande pektin, varför kan man inte få det längre???

Dottern kom hem med årets första svamp. Inte mycket, och inte stora, men - mums!

Egenproducerat

Skogens guld

4 kommentarer:

Annepålandet sa...

Flink du! Får man ikke flytende pektin - type flytende Certo - mer??? Og jeg som skulLe lage gele i år... Ja, verden vil forandres - ikke rart man går i barndommen....

Elisabeth sa...

Nei, vi lette over hele Uppsala i fjor og fikk tak på tre flasker, på http://www.kraftfoodsnordic.com står det også at den flytende Certo'n har utgått. Jeg synes det er mye lettere å få klumper med pulver. Men det må jo bare gå. Norgesglassene består i alle fall!!!

fale artut sa...

Jag förstår inte varför man ändrar på sånt som fungerar... Det är liksom helt åttabak och ologist!

The Willow Fairy sa...

Synd på pektinet, men härligt ändå med konserverad sommar...