fredag 8 maj 2009

Ulligt - men inte av gris....

Nej, jag tror inte ens jag skall försöka tänka på att spinna av grisull! Men i veckan blev jag klar med lite annat, både gul merino och något av den aller förste ullen jag fick. Allt på slända. Skall nog träna mer på tvinning, att inte tvinna så hårt. Och på att spinna jämnare. Men rätt nöjd är jag ändå!


Ullen på sländan är inte helt ferdig tvunnet än, jag har ungefär hälften kvar att tvinna. Det är grovspunnet med lite knöler här och där och skall bli ett helt speciellt projekt, mitt första "långa" garn.


I kväll skal jag göra klart en ting till, så får vi se om det blir nya fotos imorgon. Om jag orkar. Jag är lite trött efter att ha varit med om forskning... I natt upptäckte jag nämligen helt bestämd en ny djurart - en Bläckfiscius småpojkius, även känd som spetsig 12-knäad barnbläckfisk. Den föredrar den sidan av sängen där den som mest behöver sova fins, och är nattaktiv, mycket sådan, mellan ca. kl. 3 och 5-6 om morgonen. Efter att ha sugit all must ur sitt byte, går den så i dvala, och är helt omöjlig att få liv i när klockan ringer halvsju... Hur kan man ha så vassa knän? Ger vi inte barnet tillräckligt med mat? Och varför alltid mig? Och vad är fel på 6-åringens egen säng?

Livet är fullt av mysterier, ni! :-) Ha en riktigt fin fredagskväll!

3 kommentarer:

fale artut sa...

Jag tycker ju föstås att det ser väldigt fint ut!

Annepålandet sa...

Vakkert garn!
Et sånt dyr har jeg også hatt i senga. Det er noen år siden nå - og jeg savner det jeg!
Noen venner hadde tre småtasser i senga hver natt, de kjøpte seg TO dobbeltsenger (dvs firedobbelt seng). Veldig god idé, egentlig.
Ha en fin helg! Håper du får sove masse!

Mia stickar sa...

Jag blir så imponerad på alla som kan spinna!
Jag hade två stycken sådanadär och en 120 cm säng. När de och maken sen sov som bäst la jag mig i en av döttrarnas sängar och sov!