fredag 26 mars 2010

Åska

Åskfibren från Spinspirations månadsklubb, som har blev garn i november, har blivit en sjal. Den har varit klar ett par veckor, det var bara det här med att fästa trådarna och göra den sista lilla biten. Jag spann ullen tvåtrådigt och försökte inte spinna för tunnt. Kunde nog faktisk ha gjort det lite tunnare, jag tyckte sjalen blev lite tjock (och inte så fin som vissa andras, jag vill också göra en sådan med "sväng"!). Hoppas det blir bättre efter blockning.... Och mottagaren verkar lite frusen, så kanske det blir bra med lite varmt precis över axlarna!

Jag hade flera bilder som jag hade tänkt blogga, men kameran försvann på disputation med maken, så det får bli i helgen. Jag får heller sätta mig och läsa en grävrapport för järnåldersboplatsen Vallby norra i Tierp - det är bara så mycket roligare att handarbeta....

Trevlig fredag allihopa.

Edit, 4 timmar senare: Det är otroligt att något så spännande som järnåldern kan bli så torrt presenterat som i en grävrapport. Å andra sidan kanske jag behövde den där tuppluren. Ja. Jag somnade mitt i artikeln :-)

5 kommentarer:

fale artut sa...

Haha, Du behövde nog en liten gosnark!
Det blev väl en fin sjal!
Ha en fin helg!

The Willow Fairy sa...

Hmmm... man kanske skulle skicka arkeologerna på författarkurs - lära dem pynta texten lite så det blir lite med action i den... eller så kan man läsa avalon-serien

Vad menar du med sväng i sjalen?

The Willow Fairy sa...

Hur dum får man vara? jag tänkte inte ens på att det var en länk och sedan såg jag att den länkade till mig!!! Hemligheten med sväng är att öka i varje sida varje varv och i mitten vart annat varv. Fastnade för denna modellen när jag läste om danska knytsjalar i en spin off tidning.

The Willow Fairy sa...

Fast Avalon-serien handlar ju inte om vallby förståss....

Snart ska jag sluta tjöta här på din sida, men glömde bort det jag skulle skriva från början och det var att jag är så imponerad av att du ids spinna allt garnet på slända. Jag har inte tålamod till det.

Viffla sa...

Å vad fint du har spunnit och stickat! Färgerna passade himla bra just till det lite "tyngre" fallet man får med tjockare garn :)