torsdag 5 november 2009

Att fylla sländan

Jag försöker lära mig att bli bättre på att fylla sländan riktig, det tar tid. Tina hade ett inlägg i maj om att fylla sländan, strax därefter pratade Abby om det samma. Så nu har jag tränat, på att vinda på på olika sätt för att få tätast möjliga pakning på sländan. Och det lyckas bättre och bättre. På bilden 105 g ull på en slända som väger 52 g, alltså två gånger sländans vikt..Det är den första sländan jag köpte, på Tradera, och jag är riktigt nöjd med den, även om andra har blivit större favoriter. I basen på sländan finns en metallring som kan tas av, så att vikten ändras från 52 till 31 g. Snedigt!

En slända full med åskväder

Åskan var skön att spinna, solnedgången likaså. Olika men fina. Det blev 230 m åska (2ply) och 270m solnedgång, kedjetvinnat. Nu blir det norrsken i BFL framöver, jag satt och delade och tog ut ullen i går medan jag satt i kö för influensavaccin, och det var ingen som stirrade, nejdå.... Not. Skulle tro folk inte hade sett ull förut. Men lite skall man ju ha att roa sig med, i det kaos som var. "Vaccination 13-17" stod det. 20 minuter innan var det säkert 150 personer, och vårdcentralen hade fått 200 doser. Stackars sköterskor....

Solnedgång

Nu väntar hemtenta, så i dag blir det inget handarbete. Ont i armen har jag också efter vaccintagningen i går, inte spinnvänligt. Man kanske bör rekommendera spinnerskor att inte vaccinera sig i armen :-) utan i benet eller andra ställen (Marie var rädselsslagen över att man kunde skriva skinka på vaccinationsschemat...)?

4 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Precis innan jag läste det så tänkte jag på de sländor som finns där man kan ta av "hjulet" så att den blir lättare när man väl fyllt den s mkt att det blir svårt att spinna lika tunnt. Måste vara praktiskt. Jag spinner ju själv nästan enbart på rocken.

Norrsken - låter härligt, jag har inte varit och hämtat ut mitt paket ännu, men jag brukar också vara så ivrig att hade jag suttit som du i kö så hade jag också suttit och klappat och pillat och kanske t.o.m draftat. På tiden att folk får reda på varifrån kläder kommer...

fale artut sa...

Det var värt en extra stjärna att du bjöd på denna extra uppvisning. Du skulle egentligen ha fått betalt för kulturarbete! Jo, jag gillar ju ord! Snedigt, vad betyder det? Är det som "snajdigt, fyndigt, eller något annat?
Fina spinnerier, jag gillar att spinna, och att se andras! Tack!

Susilull sa...

Vilka fina garner du spunnit, härliga namn!
Är väldigt sugen på att prova...

Tack för att du länkar till min tävling
Det var kul att hitta till din blogg!

Ha det så bra!

Tina sa...

Ja, det var en välfylld slända det! :)