lördag 31 oktober 2009

Scary, Scary Halloween

Allehelgensaften, allhelgonaafton, Halloween, Samhain - kärt barn har många namn. I kväll tänder många ljus på kyrkogården, medan andra dekorerar pumpor och går "bus eller godis". Här har vi dekorerat pumpor och köpt godis, efter ett par år i Canada är det mysigt att ha traditioner även därifrån. Några små häxor och spöken som just var inom fick först lite bus och sedan tarmar som jag grävde upp på kyrkogården i dag.... eller nej, jordgubbssnören var det visst. Våran lilla häxa är just nu ute och går med en granne, och henns mamma är så glad och nöjd med att hon släpper gå därute, men kan sitta och njuta av lite bloggtid i stället! Pumporna - ja, maken köpte likagott fyra stycken, som fick var sin specialdesign. Och sedan blir det pumpasoppa, pumpapaj, pumpamuffins, pumpabröd... Jag kan bara varna för att fyra pumpor ger väldigt mycket pumpamos! :-)

Jack O'Lanterns. Till vänster "Harry Potters dödskalle", signerad Marie!

Alexander har beställt bok för kvällen, perfekt för Halloween- och kattälskare:

Läskigt - eller?

Maries bästis har 10 års födelsedag i dag och fick en liten sjal, som blev klar precis i tide. Grattis på födelsedagen älskade extrabarn, hoppas du har haft en fin dag!

Kidsilk/alpacka, oblockad.

Själv blev jag lite, lite mera än 10 år tidigare i veckan, och nu börjar familjen fatta behoven: Sängkläder med FÅR, stickbok, slända (måste beställas)... och en burk WHISKAS? Katten fick inte gå på systemet efter whisky, så den blev konverterat i efterhand. Jag får väl låta bli att göra kattskinnshanskar då :-)

Nu kommer jag att sova FÅRfärligt gott....

Whiskas/-y och stickbok. Inte fel....

Årets bästa pumpor fanns nog ändå här... Hoppas ni alla, pumpor, kalas eller med tankar om nära och kära får en fin afton i alla fall!

4 kommentarer:

fale artut sa...

Tack för dina kommentarer och ha en skööön kväll!!!!!

fale artut sa...

Vilka sängkläder, oj så avis jag blir....!!

The Willow Fairy sa...

Oj vilka fina pumpor. Jag är nybörjare, har du något speciellt tips på hur man gör bra figurer? Jag tycker et är svårt att inte slinta med kniven. Samhain - inte vanligt att folk känner till det - kanske är du en "kindred Spirit"

Annepålandet sa...

På en dag som denne merker man at man ikke har småbarn mer... Her i Norge er Halloween kun for de yngre barna, som går fra dør til dør og ber om godteri. Forøvrig kun en kommersiell adopsjon fra USA. Men allehelgensaften feires, med lys på kirkegården, og det syns jeg er en vakker og for mange en nødvendig markering, til ettertanke.
Ha en fin helg!