söndag 24 maj 2009

Blåbär i maj - och snö....?

Inte helt, då! I går var det dansuppvisning på Stadsteatern för balettgruppen, med tema "boktips som dans", och Maries grupp hade fått "Putte i blåbärsskogen". Så då var det bara att sy kostym igen. Fast den här gången slapp jag med en tyllkjol och en hårsnodd, samt färga in lite kläder i blått (det var otroligt vilka färgvariationer som fanns på alla de små blåbären, från ljus turkos till svart :-) ). Blåbäret i fråga här var lite fnittrig och inte så lätt att få på bild, konstig det där med att posera! Stå still, titta ditt, le - nej inte så där, blunda inte - nu tar jag kort, nej, nu, nej - åh, slut på batteri. Ja, ja.

Man blir glad av blåbär....

På hemväg började det snöa - eller rättare, fröa (min pappa, som är professor i botanik, hade säkert tyckt till om verbet "fröa"....). Det flög vita frön överallt, och låg i driver båda här och där. Maskrosor alltihopa? Så här såg det ut utanför:

Frösnö

Nu är jag i alla fall klar med kostymer för ett tag, så då kanske vi kan få in lite stickning eller garn här så småningom....

3 kommentarer:

fale artut sa...

Mycket vackert blåbär! Vad är det för frön, det var ju inte måttligt precis!

Annepålandet sa...

For et yndig lite blåbær!

Elisabeth sa...

Tackar! Nå skal det sies at det yndige blåbæret kan ha et særdeles uyndig temperament til tider - men det er jo bra på sitt sett det også.

Jag tror det var maskrosor, det var över ett område på flera kvadratkilometer, så det borde varit något träd - men samtidigt var fröna så små. De låg i driver intill alla kanter och hus - och kom in också....