söndag 24 oktober 2010

Hiatus

Det blev en hiatus här på bloggen, och det en ganska lång också, tyvärr! Som tidigare paleontologistudent lärde jag att hiatus används om lager där det fattas strata från en viss tidslängd inom en annars sammanhangende lagerföljd, eller som en nätordbok säger, "interruption in continuity of work, action....". Och det är ju just så det har varit här. Jag får tittat lite på blogger ibland, och lagt in några enstaka kommentarer, men jag har alltså inte fått skrivit något (fast många inlägg har varit på gång). Sommaren bara sade "poff". Tyvärr vet jag inte var all tiden som fanns i hiatuset tok vägen heller, möjligen försvann det i ett svart hål eller så.

Har jag inte gjort något då?
Jodå! Det var ju fältkurs, vi har varit en sväng till Skottland i sommar i besök till en kär kompis och i bröllop, mycket tid har gått till att åka på olika springtävlingar med barnen, det har spunnits och stickats lite, det har lästs en hel del, och jag har varit med om en till arkeologisk utgrävning. Och lite annat, som inte var så roligt att vi tar det med nu, men som tog tid. Alldeles för mycket tid.

I dag blev köket ockuperad av make, egna barn och bästis med lillasyster samt 5 pumpor, så då tyckte jag det var säkrast att evakuera och ha lite egentid. Så, nu tar vi lite av det roliga!

Vi skulle bland annat i bröllop i Skottland i sommar, och även i juli kan det vara kyligt, så det var ju en storartat ursäkt för att köpa garn. Två sjalar blev det, en lövsjal i Malabrigo lace, och en Morning Surf Scarf, som stickades i sjalsbredd och i Jaipur Silk. Marie och bästisen A visade upp sjalarna och hade väldigt roligt (fnissfniss), så bilderna blev sådär. Till exempel hade Marie den gröna sjalen med avigsidan ut!Tanken var att Marie skulle ha den gröna sjalen och jag den vita, men sedan kom jag på att den gröna passade perfekt till min egen klänning, så då blev det en lite bolero på lilla fröken brudnäbb i stället, och hon var då nöjd nog! Nu har hon emellertid tagit tillbaks sjalen!


I augusti var det skolstart på riktigt, Alexander gick i väg till första skoldag i klass 1A med ny ryggsäck med dinosaurieskelett på, inköpt i Skottland och "ingen annan hade likadan mamma!"


Marie hann bli 10 år i slutet på augusti, men eftersom hon alltid är ute och springer försvann den dagen snabbt den med. Och hon springer bra!!!

Ibland blir man väldigt blöt och kall och gör sig illa och även om man kom som nummer 2 av 34 10-åriga tjejer och nummer 48 totalt av över 360 barn, ser man inte så glad ut. Fast jag tycker hon är jättetuff, 2,7km hinderbana en iskall förmiddag är inte för alla!

Lite garn har det också blivit, fast det får komma en annan dag. Från Skottland kom det också med lite ulligt, inte fotat än. Jag har också handlat till mig 200g med skön, mjuk skog i form av BFL, men har inga egna foton än för jag blev så förkyld strax efter paketet kom i hus, och är nu inne i 6 veckan av den här omgången. Men jag längtar verkligen efter att sätta händerna i den skogen!

Nu får jag nog gå ut och städa kök och koka pumpamos. Men lite oftare skall jag uppdatera mig. Ha en riktigt trevlig söndagskväll. Kram på er alla!

1 kommentar:

fale artut sa...

Hejsan! Roligt att se Dig igen!