tisdag 26 oktober 2010

Fårägare!

Titta vilken fantastisk liten flock med får som har valt att komma och bo hos mig! Hur söte som helst, behöver ingen mat, ingen mockning och passar perfekt i en alldeles för liten lägenhet (assietten är 21 cm i diameter, så de är mycket små). Nackdelen är naturligtvis att de inte heller avger ull.... Skapad av dottern får det heller vara med ullen, dock.

Lite annat landade i mitt knä i dag morse också. Inte dumt alls.

Boken Som syet til jorden av arkeologen Else Østergård är dansk och handlar om de fynd som har gjorts av textilier och textila redskap på Grönland. Den finns även på engelska, då med titeln Woven into the Earth. Från ”syet” på danska till ”woven” på engelska, vilka ändringar det gör för titeln... Men en mycket intressant bok är det, både med hänsyn till textilkunskap och arkeologi.

Den lilla figuren som sitter på boken kommer från Dalarna och är en mörksugga, en mytologisk figur som kan vara lite skrämmande. Ni vet den där skuggan man ser i ögonvrån när det är lite mörkt ute... Men som i denna form är menat att vara en beskyddare för hemmet. Visst är hon söt där hon sitter och ser lite småarg ut? Jag hoppas hon klarar sig undan katten, den svansen tittandes ner från en hylla lär vara mycket frestande...

Det är kallt i Uppsala, hyresvärden har inte helt lyckats med att få i gång elementen än. I kväll blir det soffan och bok för min del tillsammans med katten, medan övriga familj åker på träning. Basta.

4 kommentarer:

fale artut sa...

Vilken spännande bok! Och kollosalt söta får! Ha en riktigt skööön kväll!

The Willow Fairy sa...

Hej på dig - long time no see!

Boken verkar väldigt intressant - kanske man ska kika efter, vet du om den finns på Adlibris?

Mörka djur i ögonvrån ser jag ofta, men jag har alltid tänkt på dem som katter...

Elisabeth sa...

Ja, Adlibris har den. Och jo, det finns nog en del katter i vråna också :-)

Susanne sa...

Så trevligt att "läsa ifrån dig igen" :)