söndag 4 april 2010

Gult er kult!!!

"Gult er kult" var en reklam som gjordes för en hel del år sedan, när "jag var ung" och fortfarande bodde i Norge. Den var för apelsinläsken Solo - som smakar helt annorlunda och mycket bättre än Fanta. Och i år har vi Solo på påskbordet, för grannens son kom från Norge och hade med påskpresent - Solo och Kvikk-Lunsj. MMMMMMMMmmmm... Granner är helt okej, alltså!!!
Och gult ble kult och inte fult med sista fibren också, varmgula angora/merino-fibrer i lyxserien från Spinspiration - "guld" hette de men jag tycker nog de är mera gula. Blir spännande att testa.

Det har varit en lugn påsk så långt. I går var vi på Stockholms medeltidsmuseum, en grå sak som ligger lättare anonymt placerad under en bro. Men vilken insida. Kan absolut rekommenderas, vi var där i flera timmar! Torsdag var det skoldag men även Blåkullatid, och det var några glada små påskkärringar - och en liten påskgubbe som gick på promenad. Fångsten blev riklig, fast korgägaren var inte så glad för att tjejerna skulle hålla i HANS korg... :-)

Alexanders mössa kom fram tack vara Annes funderingar över mösser och dekor. Den var min när jag var liten och den hade pompom så det förslog! Jag hade helt glömt den till Anne skrev sitt inlägg,, men visst var den fin på Alexander?

I morgon är det tillbaka till vardagen, dottern skall vara på konståkningsläger och det blir körning hit och dit. Tur man har handarbete.

För en del år sedan var jag på paleontologiskt fältkurs på Rhodos strax efter påsk. Det visade sig vara samtidigt med att man där firade den grekisk-ortodoxa påsken - och det var helt annorlunda än vår påsk. Påskaftons kväll var det prosessioner och mässor fram till midnatt - sedan gick alla på restaurant och åt lammsoppa och bröd. Brödet var mycket vackert, med rödmålade ägg som dekor i brödet. Soppan - ja den var speciell. Vi skämtade med att den måste då bestå av alla de delar av lammet man inte använder annars, toppat med dill för att gömma smaken.... Minnet av soppan har i alla fall varit helt oförglömlig. Nylig sökte jag lite och fick fram receptet på Magiritsa, den traditionella påsksoppan - och ganska riktigt, den innehåller huvud, nacke och inälvor av lam eller get, samt 5 dl dill. Vi håller oss nog till ordinarie lammstek i påsk!

2 kommentarer:

Susanne sa...

Fantastiskt stiliga påskisar ;) Fortsatt skön helg önskar jag dig.

The Willow Fairy sa...

tjejbaciller ;-)

dillkött lagar vi ju också och det kan vara gott - inte alltid, men för det mesta. Fast inälvor är jag inte speciellt förtjust i.

Jag valde att inte vara med i fiberklubben denna omgång, men jag ångrar mig lite...