tisdag 22 september 2009

Med eget garn....

Nu är äntligen ett stort projekt klart! Strax innan jul fick jag veta om att min syster skulle ha barn, och fick för mig att det vore fint med stickad filt av egenspunnit garn. Så jag satte i gång. Vit BFL, tunt, tunt. Tretrådigt, hade jag tänkt. I mellantiden hamnade systern i bilolycka och låg med fötter och nacke i gips och krage i flera månader. Magen klarade sig, otroligt nog. Men bebbisen tyckte det var tråkigt i magen och bestämde sig för att komma ut tidigare. Så innimellan allt annat blev det sjukpresent och stickning av bomullsfilt i stället.
Men nu är det klart. Och mitt eget garn har blivit en filt. Tretrådigt garn, 850 m, blev det av BFL'en, allt spunnit och tvunnit på olika sländor, och så stickade jag filt efter idé från tant kofta. Det var så fint, tack tant kofta! Och våran Sebastian var och nosade en god del på stickningen - han tyckte nog också att kattfilt var en bra idé!

Vågmönster


Dopfilt

Jag använde det egna garnet ( men har massor kvar) och en tråd med mohair/silke tillsammans - och jag tycker det blev så otroligt mjukt och skönt! På bilden filten innan den tvättades och blev ännu större.... jag stickade med stickor no. 8 för att få det löst medvetet, så att om filten kryper i senare tvätter, så gör det inget. Filten väger 277 g, lätt och mjuk. Paketet skickades i väg i dag till min lilla systerdotter, som sannolikt inte bryr sig så mycket. Varm är den i alla fall. Jag hoppas den kan användas i dopet till helgen, kyrkor kan vara kalla.

Jag är i alla fall så nöjd med filten! Och med mina nya rundstickor i Harmony Wood, som jag behövda köpa för att sticka filten.... Min dotter åkte med för att köpa stickor och tyckte nog att mamma var bra tokig som klappade på stickor och suckade lyriskt!

5 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Vilken tur att allt gick vägen. Och kanske skönt att då ha något i händerna. Väldigt vackert resultat och att du bara orkar spinna så mkt på slända, jag är imponerad

fale artut sa...

Oh, så agasamt med "söstra" och babyn, tur att det verkar gå bra! Filten ser underbar ut!

Anonym sa...

Så tokiga vi är med det där klappandet och suktandet över våra nya hantverksverktyg och -material. Är precis likadan själv. Och den ljuvliga babyfilten ska du ha all ära av och tillåta dig att vara riktigt nöjd med dig själv över.

The Willow Fairy sa...

Hej igen

Du har en utmärkelse/utmaning att hämta på min blog.

Tina sa...

Fantastisk filt! Vilken gåva, jag tror nog att den uppskattas oerhört, trots mottagarens låga ålder. Om inte annat så förstår väl din syster vilken unik present det är.
Jag är grymt imponerad!