lördag 5 september 2009

...och så var det höst!

Och jag har inte hunnit med bloggskrivning på flera veckor. Ja, ja, jag får bara ursäkte mig med att jag har gjort annat. I juli pluggade jag en sommarkurs, och i augusti skrev jag magisteruppsats. Eftersom det egentlig skall ta lite mera tid än 6 veckor att skriva, blev det ganska jäktigt mot slutet. Men nu är den klar och jag är nästan klar med utbildningen. Så då kan jag snart titulera mig arbetssökande antar jag!

Det blev alltså inte så mycket tid att handarbeta (fast skriva på dator är ju också arbete för händerna? Teknisk fråga...), men lite har jag gjort. Fast nu visar jag bara upp en sak, samt mina två underbara vinster:

Garn från England

Jag vann garn från YarnAddict, som skall bli en Goliath Falls Shawl, name courtesy of yours truly. Garnet kom i posten för ett tag sedan, och nu har jag även mönstret, så nu blir det sjal. Så mjukt och vackert garn i merino/silke, "Bambino Lace Bluedream". Nu skall det först nystas, vilket kommer medföra bråk i familjen. Vissa barn i det här hemmet mumlar (ganska högt) om barnarbete och slaveri, bara för att de har fått hålla i ett par hostmångahost härvor....

Kardflor från Jämtland

Sedan kom det vinst från Jämtland också! Kardflor från Fale Artuts egna får, det har tyvärr fått ligga och vänta lite, men nu skall det få en slända att leka med. Det ligger så vackert och skimrar i brunt, grått och silver. Och så lukter det så himlainmariväldigt gott!!!

Skogsduva från Stockholm

Ett färdigt projekt är skogsduvan, månadsfiber från Spinspiration, som jag började spinna i juli, och som sedan flög rakt in i en sjal! Jag stickade efter mönster från Fale, men med en tråd egenspunnit och en tråd Kidsilk. Sjalen åker till Stockholm i morgon för att sedan dra på cruise till St. Petersburg och hem till USA med makens syssling. Sjalen är större än den ser ut, modellen är bara 9 år (och inte så intresserad av att bli fotomodell...).

Tack för hjälp, stöd och vinster, ni!

3 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Det är inte alltid man hinner med att blogga. Men jag ser att du är inne och läser och kommenterar då och då. Så helt frånvarande är du ju inte. Grattis till vinterna och välkommen tillbaka.

fale artut sa...

Nu är det tredje gången jag skriver kommentar.
Håller tummarna för dig och det var roligt att se dina vinster! Få se vad det kan bli med slända och ull......

Elisabeth sa...

Tackar!