fredag 29 januari 2010

Procrastination, thy name is ....

...Elisabeth. Den senare tiden har jag varit väldigt duktig på just det, båda inom studier och blogging och allt annat, tyvärr. Sedan har det kommit så masse annat emellan allt det jag borde göra och det jag skulle vilja göra också. Sist helg var jag 22 timmer i en ishall, som tävlingsledare i en konståkningstävling. Sedan följde hemtenta, som inte blev klar som jag hade tänkt, så det blir mera arbete där. Nu är det dock fredag och jag har tänkt ta ledigt i kväll, med film (barnvänlig...), stickning och et glas vin. Och klappa på de nya fibren från Spinspiration, riktigt lyxiga!

Men först har jag lite att ta tag i. Jag har ju fått en award!

Nu skall jag berätte 7 saker om mig själv och sedan skicka den iväg. Och jag som redan är försenad med den förra, där det var 8.... Alltså har jag bestämd mig för att dela upp sakerna. Här kommer 7 saker om mig som handarbetare, sedan får jag se vad de andra 8 kan bli (jepp, jag är som sagt expert på prokrastinering. Se. Det var en sak, bara det!)

1. Jag gillar att handarbeta, men det blir oftast stickning, broderi och på senare tiden spinning. Nålbindning har jag också försökt och det är roligt. Det är så mycket jag vill lära... fast jag är inte så sugen på virkning.

2. Mitt första (och än så länga sista) försök på virkning var i mellanstadiet, när vi skulle virka tofflor. Jag gjorde en i strl 34 och en i strl 39 och det tog flera månader. Min mamma fick dem i present, var väldigt tacksam och har gömt dem noga. Långt bort. Tofflorna blev laxröda, med senapsgul kant kommer jag ihåg. Skolans budget för textilarbete var nog inte större än det är i dag...

3. Det med mig och handarbete går i vågor. Första gången var i gymnasiet, då stickade jag stora mohairtröjor i fysiktimmerna. Jag fick aldrig bra betyg på fysiken.

4. Den nästa vågen var när vi flyttade till Canada, då blev det några turar till Toronto eftersom vi hade en bebbis med hemangiom, som skulle kontrolleras varje 3. månad. Det samt våra turer mellan Sverige och Norge har resulterat i en hel del filter och annat smått och gott under senare åren. När jag fick flera barn blev det stickningen som fick lida, helt till förra året.

5. Nu har handarbetsintressen ledd till att båda dottern, bästisen och en annan liten kompis har börja sticka. Så ibland sitter vi där och stickar = de sitter med tungen i munviken och nistickar i 15 minuter medan jag får en attack av religiösitet och ber till alla de gudar jag kan komma på att stickorna (jag har den här idén om att man lär sig på räta stickor) att alla har två ögon efteråt också, varefter jag får försöka leta rätt på alla de tappade maskor i den stenhårde lilla lappen. Se'n stickar vi några minuter till och så får jag städa efer dem. Fats i all ära, de är på god väg att lära sig. Och de har kul!

6. Min förste stickmani resulterade i en liten garnstash som jag nu ser kan tidsbestämmas. Hör bara: Rosa, mintgrön, ljusgul. Angora, mohair och mycket akrylblandningar... (Nej, inget lila. Jag var och är allergisk mot lila. Barnen tycker det är väldigt roligt och tar gärna hem lila målningar och pärlplattor. Vi har en så'n humor här i huset!). Klarar ni gissa decenniet? Nu är den stashen på väg att omvandlas till skolgarn och småstickningar att skänka till röda korsen e.l., och jag är definitivt inne i en ullfas, med mer grönt, brunt och blått. Och vill göra egna garner. Det senaste tack vara spinningen som även har medfört att vi har mindre plats än någonsin förut i den här lägenheten. Tänk att dessa lätta mjuka fiber kan ta så stor plats...

7. Jag drömmer om att bli en superstickare och sticka alla de vackra mönster och alster jag ser överallt. I höstas läste jag alla de böcker om ull, spinning etc jag kom över och hade de i en hylla bredvid sängen. Det är bra att ha något att drömma om.

Bonus: Jag gillar andra handarbeten också, bakning till exempel Jag är riktigt bra på jästdegar faktisk. Däremot kommer jag aldrig bli en bra fotograf. Andra karriärer som går säkre för mig är frisör, alla var tacksamma när jag äntligen skickade barnen till frisören och slutade klippa själva!

Så, nu skall den vidare till 7 andra. Fast jag tror den har varit så mycket runt om. Den går först i mental retur som kompliment till AnJa för hon har så fina fotos, Fale med fåren och orden likaså och Willow Fairy den gröna mjuka spinnaren kom den ju från. Den går till alla som har lyst att berätta men särskild till de jag inte känner så bra än:
Den GarnGales Blog
Mc-Chick
Mina Dagar
Mormors bod
Nobiantary Spin
Silja Devine
Trenchwork

Alfabetisk uppställt så ingen känner sig företrukken. Jag skall titta in på era bloggar i morgon och lämna kommentarer, nu är jag iskall och behöver tänka mat!

6 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Hej, Var det något problem med blogger igår - det blev väldigt många och dubbla kommentarer. Ibland skriver man något långt och bra och sedan strular det till sig så att allt försvinner - händer ofta på arbetstid när jag bara vill flika in en snabb kommentar...

Kul att läsa mer om dig och bra att veta vad du gillar och inte gillar i garnväg och att det håller på att bli välgörenhetsprojekt av det...

Ska snart blogga om varför, men du kan nog lista ut det ändå ;-)

Elisabeth sa...

Nja - de dubbla kommentarerna var väl mest att jag kom på mera efteråt, och det går ju inte att gå in och redigera en kommentar. Och som sagt jag blev helt besatt av vad det kunde vara!

Men garnet här - kan du tänka vilket 80-tals-stuk det var på det när jag drog det fram för några månader sedan....

The Willow Fairy sa...

Ja - huvaligen - jag stickade en stor kofta i grön mohair med stora fickor - har en bild på mig med kofta på och en kattunge i fickan...Annars var jag mer inne på virkning just då.

fale artut sa...

Sötaste Du, Tack! Nu känns det riktigt bra! Ha en riktig skön helg!

Susanne sa...

Tack snälla du, nu blir det till att ta sig en funderare om sig själv :)

The Willow Fairy sa...

Hej igen. Jag har letat igenom min mailbox, men det verkar som jag slängt din adress. Men igår plockade jag i vart fall ihop en hel påse med blandade restgarner och även om det inte lyckades bli helt utan lila inslag så är det i vart fall inte så mkt av den varan. Så om du skickar adressen en gång till, thewillowfairy@gmail.com , så ska jag försöka få iväg ett paket så snart som möjligt, kanske redan imorgon - då har jag tid att svänga förbi posten. annars lär det inte bli förrän nästa vecka...