torsdag 11 juni 2009

Uppsamling

Poff. Början på juni bara försvann!!!

Sländan är full!

Men... lite har jag fått gjort! Efter lite inlägg här och där om sländor blev jag nyfiken på hur mycket jag fick plats med, och eftersom jag håller på med ett större projekt med BFL, spann jag en slända full. Sländan (Greensleeves' Tom Foolery) väger 34 g, och jag fick plats med 69g på sländan. Då skall det sägas att vid ca. 61g ull började det bli lite konstig snurr på sländan. Men det går med mycket fiber på sländan. När jag tänkte efter, har jag nog sett videosnuttar från S-Amerika med väldigt fulla sländor också. Behöver bara träna....

Några stickprojekt är klara också, och är på väg ut till nya ägare:

Stickat i lin.

Både fröken i skolan och i förskolan skulle avtackas, till hösten är det nya fröknar. En halsduk är inte klar - men förhoppningsvis behöver inte kommande ägaren den riktigt än (vem vet, direkt sommarkänsle är det inte....)

Nu blir det bloggtystnad ett tag igen. Tror jag. Jag skall på kurs. 5 dagar med att karda och spinna och tova alpacka, på Österlen. Det är första gång på flera år jag har en slags semester och jag ser så oerhört mycket fram emot det! Hoppas ni alla får en fin vecka fram mot midsommar!

7 kommentarer:

Garntrollet sa...

Det är ju jättemycket garn du fått upp på sländan! Då jag använder min Kundert (ca 30 gr, om jag minns rätt) så brukar jag bara spinna ca 30 - 40 gram. Förvisso spinner jag tunt, så det kanske går av lättare...?

Ja, jag tänkte att min Buttercup nog får bli en Bluebell :-)

Annepålandet sa...

Så fine skjerf du har strikket! Men har du ikke hatt ferie på flere år??? Da er det sannelig på tide - håper det blir en flott ferie og at du koser det 200%!!

Birthe P sa...

Den håndten er da virkelig fuld! Jeg kan godt forstå at det blev vanskeligt at spinde til sidst. Når jeg spinder på håndten stopper jeg sædvanligvis når den er cirka halvt fuld (i forhold til din). Men flot ser det ud med al det garn på tenen! :-)
God fornøjelse med dit kursus. Jeg er mægtig misundelig..

The Willow Fairy sa...

Du har ju haft en riktigt produktiv Juni hittills. Och berätta gärna mer om att tova alpacka. Det har jag aldrig hört talas om förut

The Willow Fairy sa...

Jag har en liten sak till dig på min blog...

Elisabeth sa...

Stort tack alla!

Anni sa...

Flotte skjerf. Og takk for kommentaren pa bloggen min. Jeg liker forslagene dine.