söndag 4 januari 2009

Spinneåret 2008

Jeg har surfet litt rundt på ulike sider om spinning, og fant ett lotteri, der man skal gi et slags resymé av hva man har for spinneerfaringer fra forrige år!

Så her er mine svar:
a. Hva har du lært om fiber/spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året? Har du funnet at du spesielt likte noe fiber/redskaper eller ikke likte noe?
- Jeg er helt ny spinnerske, lærte meg å spinne i fjor sommer, da jeg var ute på et småbruk i nærheten av Uppsala og traff en kunstner som lærte bort håndverket. Blev hektet på en gang, kjøpte karder og håndten på Tradera, og både fikk og kjøpte ull. Noe av ullen jeg kjøpte (usett) behøvde vask og tørk, og badet var fullt av våt ull, til familiens delte gleder! Jeg lærte meg altså at det er forskjell på ull og ull! Kjøpte ull fra profesjonelle også, og det var super ull! Håndtenen elsker jeg, men vil gjerne prøve flere.
Var også på spinnekurs en helg i november, lærte masse og fikk lyst på rokk, men det får vente en stund till. Kanskje får jeg arve min tipptippoldemors rokk og hespetre til sommeren, men sannsynligvis er de gamle og sprø i treet, og får stå som symbol for de som kunne håndverket før meg. Lærte meg også at jeg skal holde ullen forsvarlig under lokk, ellers tar katten det.... Bildet her viser hva som møtte oss da vi kom hjem fra skoleavslutningen straks før jul. Katten hadde fått tak på en kurv med ull høyt oppe på en hylle.... Håndtenen er også en veldig populær katteleke, litt frustrerende når man vil ha den snurrende og katten hiver seg over den!

b. Hva har du fortsatt lyst å lære eller der det noe du er nysjerrig om? (Fiber, teknikker, metoder, redskaper)
- Jeg behøver lære meg mer om alt, jeg! Fiber begynner jeg få en viss følelse for, og har gått med i en fiberklubb i vår, men jeg vil prøve mye mer håndtener, teknikker og metoder er jeg helt grønn på. Håper å treffe andre som kan vise/lære meg. Skal på kurs i Skåne til sommeren og det gleder jeg meg veldig til!

c. Hva er detdu er mest stolt av i spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året? (skulle elske å se bilder her!)
- Jeg har ikke rukket å spinne så mye, høsten gikk med til å strikke skjerf til alle vennenes små barn, så i alt ble det 14 skjerf avlevert i myke små pakker. Men jeg fikk klar en stor pakke til husbonden, med tretrådig alpakka-/BFL-garn, og det var jeg stolt av. 2 tråder alpakka, 1 tråd hvit BFL, 270m tilsammen.

Min mann fikk velge mønster selv, og straks før det nye året ringte inn, masket jeg av på et skjerf i murstens-mønster, siden er det vasket, strukket og fotografert. Det ble tatt i bruk straks, dog ikke av påtenkte eier i første omgang (skjerf til venstre, nyss omtalte katt til høyre ;-) ):

d. Nevn Spinnerens Hjem slik at jeg får finne det du har skrevet.
-Ja, just det. Forumet heter Spinnerens hjem, og der skal jeg nok innom en del. Fins et svensk forum også tror jeg, får titte på det en dag når jeg får gooooood tid (ha!).

e. Tenk litt om hva du ville ha om du vinne: en håndtein eller fiber?
Håndten, nei fiber, nei, hånd... oj, så vanskelig. Fornøyd med det jeg får om jeg vinner. Kanskje helst en håndten likevel...?

Ha et fint spinneår 2009!

/Elisabeth

2 kommentarer:

Rhonna sa...

Elisabeth, du har virkelig begynt på en spennende reise! Jeg måtte bare le lit av katta. Da jeg vasket opp noen 20kg ull i sommeren mens jeg var hjemme med familien min i statene måtte jeg berge ulla mot husets 2 katter; de syntes at luktene var utolig spennende og ville helst bare rulle rundt i det eller stjele en del om de fikk sjansen. :-)

Velkommen både til gruppen, men også til blogging! Jeg er spent å se hva du jobber med i 2009 . . .
Rhonna

Åsa sa...

Hej Elisabeth!
Vist är det du som tänkte komma på spinneriet i Uppsala den 1:a feb?
Skulle du kunna mejla mig så att du kan få lite information?
asa.olsenmyr snabel-a gmail punkt com