söndag 21 februari 2010

My preciousssssss, aka Golding spindle!!!

Det har varit en lite kämpig vecka, på många sätt. Mer om det en annan gång. Nu är jag bara helt tvungen att dela mitt senaste paket:


Det hörde i hop med paketet i förra inlägget, men blev belagd med en tullavgift och jag fick ringa och maila och ringa igen och be att avgiften togs bort eftersom det var en gåva och värdet var på 67USD, alltså klart under det jag ansåg som gränsen på 500SEK. Och i veckan fick jag ny avi, nu utan avgift. Så i fredags fick jag äntligen hämtat ut mitt paket. Det var ganska stort, men vägde väldigt lite, kanske det inte var något inuti???
Öppning skedde under stor medverkan från övriga familj, varav den yngre delen nästan rev paketet ur mina händer (och lyckliga ärvde kartongen för att använda som harpa/trumma. Gummisnodden på kartongen blev en utmärkt harpa....). Dock, paketet var MITT och jag öppnar det här, barnen. Tack. Ibland vill mammor också öppna paket.

Tape av, öppnaöppnaöppna. Mitt i massor av frigolitchips öppenbarade sig en liten påse, med en liten, liten sak inslagen i silkespapper. Och ut ur pappret kom......... (trumvirvel) .... en Goldingslända. Alltså, en Golding. För de som inte vet, är den liksom sländornas Rolls Royce. Den har en tung ring runt kanten, som gör att den snurrar länge., är utskruren för hand eller inlagd med vackra motiv i olika material. Min var med mässing, och i valnötsträ. Jag har önskat mig en Golding lääänge. Och nu har jag en. Wheeeeeee!!! Lycka i en slända..........

Uselt foto, men titta, vad snygg!!!!

I det andra paketet , som redan hade kommit och som pent fick vänta på hyllan, var fiber och ett kort för att mäta garntjocklek, från Mielke's Fiber Arts. Och vilken fiber. Soyasilke i vackra, glödande färger, mjukt som bare det och sååååå fint! Det skall bli testat ut på den nya sländan, en dag jag har lite tid för mig själv (och inte har vinterfingrar som är torre och nariga och kalla). Kontrollkortet var mycket praktisk, nu blir det enklare att göra jämnare garn (förhoppningsvis....)!

Lyxvinst

Det här var vinsten i ett lotteri i ett norskt spinnforum, Spinnerens Hjem. Och det var en vinst som var lyx. Ren, skär lyx. Jag är så tacksam! Tusen, tusen tack för att du ordnade så fin vinst, R!

5 kommentarer:

fale artut sa...

GRATTIS!!! Ohhh, vilken slända! Så glad jag blir för Din skull! Helt varm blir man! Haha, nu vill jag se vad du GÖR med den!

Elisabeth sa...

ÄÄÄÄÄ..... Snurrar den? Nejdå, jag skämter,jag skall visa senare!

Birthe P sa...

Tillykke med din Golding. Det er helt rigtigt, det er håndtenenes Roll Royce. Heldige dig :-) Glæder mig til at se hvad der bliver spundet på den fanftastisk ten..

Tina sa...

Gud så roligt! Jag drömmer också om en golding...en dag så! Din slända är verkligen så snygg!

Och soyafibrerna ser fantastiska ut!
Grattis!! :)

The Willow Fairy sa...

Grattis - vilken underbar vinst. Jag har allt sneglat på en golding mer än en gång - men än så länge har jag inte kunnat rättfärdiga ett inköp. Jag spinner ju aldrig på slända. Men man fyller väl år så småningom... fast jag skulle vilja ha en spindolyn också och en ny spinrock(kromski sonata) vill ha vill ha vill ha....

Men så länge man har vackra fibrer att spinna går det ingen nöd på en. Dessa silkiga fibrer var väldigt vackra och jag förstår att du vill vårda händerna lite först - silke + nariga händer - ingen bra kombination - kan möjligen bli någon typ av effektgarn...